ABOUT

OVER DELPHINE

Ik ben zo blij dat je hier bent, want wij lijken echt wel goed op elkaar, jij en ik. We proberen allebei ons mooiste leven te creëren door te doen wat we willen doen. Om volop in onze kracht te staan, elke dag opnieuw. En te focussen op wat we belangrijk vinden omdat we als geen ander weten hoe kostbaar tijd is…

Ik ben Delphine Coudeville (°1987).

Geboren aan de Noordzee en via Gent en Parijs zacht geland in de verfrissend groene Antwerpse Kempen.

Afgestudeerd als Master Taal- en Letterkunde en Master Bedrijfseconomie aan Universiteit Gent en Sorbonne Université Paris.

Nu zelfstandig copywriter en vertaalster, en goed omringd door de helpende hersenen van een handjevol vertalende medewerkers.

Last but not least ben ik daarnaast de allerliefste prinses (yes, hun letterlijke bewoordingen) en ook wel eens vijand numero uno van een olijk duo kleuterjongens.

Liefde voor taal

Al zo lang als ik me kan herinneren raakt taal me tot in mijn diepste zijn. Een breed spectrum aan emoties gaat erin schuil: van intens verdriet tot de grootste euforie in één woord, dat kan dus. Woorden die blijven plakken als een mierzoete Chocotoff aan je tanden, kunnen impact genereren, tot actie aanzetten en iets fundamenteel veranderen. En dat is ook zo in zakelijke teksten.

Mijn missie

Een diepe verwondering voor het woord. Plus de onweerstaanbare drang om mijn eigen koers te varen. Dat is hoe DELFINESSE ontstond. Ik krijg energie van dingen maken. Koken, bakken, boetseren, styling, visagie, pottenbakken, juwelen, bloemdecoraties,… En dan ook het creëren of vertalen van teksten. Van het staren naar een desolaat wit blad tot het eindigen met een goed opgebouwde hapklare tekst die de juiste snaren bespeelt. Dat is waar het me om te doen is.

Als vertaler streef ik ernaar volledig in de sfeer van de tekst te gaan staan, om zo de fijnste nuances feilloos over te zetten in de doeltaal dankzij zorgvuldig gekozen bewoordingen.

Als copywriter is het mijn missie om een laagje finesse als feestelijke confetti over je communicatie te strooien. Helemaal op maat van jouw bedrijf en ideale klant. Zodat de teksten doen wat ze moeten doen. Je boodschap in de spotlight dankzij mijn expertise en ervaring in SEO copywriting, sales, marketing en PR.

Welk soort teksten schrijf ik?

Concreet schrijf ik voor jouw business: SEO-proof websiteteksten, landingspagina’s, succesvolle klantcases, blogartikels, social media posts, productbeschrijvingen, handleidingen, e-books, mailings en nieuwsbrieven, persberichten, teksten voor offline communicatie (zoals brieven, folders, flyers),…

Delphine gaat the extra mile zowel qua snelheid als qua oog voor detail! Uit de vertaling van onze website en bedrijfspresentatie naar het Frans is gebleken dat ze verder gaat dan de opdracht, en in haar werk ook een verhaal tracht te brengen. Bovendien waakt ze over de meest SEO-vriendelijke copy. Bij Joule twijfelen we er niet over om weer een beroep te doen op DELFINESSE voor toekomstige opdrachten!

Laurens Verbeke,
Zaakvoerder JOULE Bikes

Delphine heeft op zeer korte tijd onze uniekere cultuur en tone of voice geabsorbeerd en daarenboven complexe materie weten om te zetten in zeer verstaanbare, catchy teksten. Efficiënt, snel en met kennis van zaken: smaakt naar meer.

Glenn Gielens,
Appwise x Wisemen

Een heel grote dankjewel! Ik vind het heel tof om samen te werken met DELFINESSE! Alles loopt vlot!

Julie Geirnaert,
Sales & Marketing Manager Trust to Grow

Delphine weet een briefing snel en efficiënt om te zetten naar een doelgerichte blog, die ons lezerspubliek weet te boeien en qua tone of voice mooi aansluit bij onze andere communicatie. Dankzij haar affiniteit met de sector en onze lezers, zaten we in no time op dezelfde golflengte.

Birgit Leen, Appwise x Wisemen

Delphine is een aangename freelancer om mee samen te werken. In mijn situatie ging het over een kleine opdracht (300-tal woorden). Delphine kwam direct met een correcte prijs en de opdracht was snel beklonken en correct uitgevoerd. Als ik in de toekomst nog een vertalingsopdracht heb ga ik haar zeker terug contacteren.

Jeroen Vermeiren,
Zaakvoerder Rainbow Solutions Webdesign

Aangenaam verrast door haar stijl en feeling voor taal. Nog aangenamer verrast door haar flexibiliteit.  Het was een eerste samenwerking, maar er zal zeker meer volgen.

Véronique Theunissen, Limeparts-Drooghmans Contact

DELFINESSE Delphine Coudeville Copywriting & Translation

Gompelbaan 50, 2400 Mol, België info@delfinesse.com +32 (0)477 42 87 28

BTW BE 0744.978.212

About

Ik ben Delphine Coudeville – Master Taal- en Letterkunde en Master Bedrijfseconomie – en founder van DELFINESSE. Als freelance copywriter en vertaler is het mijn missie om een laagje finesse over je communicatie te gieten. Helemaal op maat van jouw bedrijf en ideale klant. Je boodschap in de spotlight dankzij mijn expertise en ervaring in sales, marketing en PR. Dat is waar we samen voluit voor gaan.