Skip to content Skip to footer
KlantTales by SolidByDelphine CoudevilleShare

Copy website, lanceringen, PR, Nederlands – Frans – Engels

Tales by Solid is een fashion en homeware label, gedreven door zowel ethiek als esthetiek. Doel: tijdloze items vol verhaal aanbieden, die een transparant en uitmuntend vakmanschap ademen.

Inge van Tales by Solid was op zoek naar een sparring partner of sidekick, als je wil, om structuur in de communicatie te brengen. Iemand die de copychaos kon ombuigen naar een glashelder kader en full focus op wat er echt toe doet. Dat is precies waar ik in beeld kwam. Zowel in het Nederlands als het Engels. Inmiddels staat Tales by Solid helemaal op de kaart als fair fashion brand.

Een solide basis voor een eigen duurzame fashion label

Het merk Tales by Solid is ontstaan uit Solid, een purpose-driven organisatie. Na jaren ervaring in het produceren van ethische, hoogwaardige gebreide en handgeweven kleding en homeware in samenwerking met verschillende toplabels, vonden ze het bij Solid de tijd rijp om een eigen duurzame label te lanceren.

Dankzij lokale handwerkateliers in Peru, India en Kenia voorzien ze kansarme vrouwen op die manier van een eerlijk loon voor hun geleverde arbeid. Positieve impact van dit initiatief? Financieel onafhankelijke vrouwen met een stevige dosis zelfvertrouwen om het leven te leiden dat ze willen. En zo kansen te creëren voor volgende generaties van vrouwen.

Met het schrijven van copy voor de website, productbeschrijvingen, persberichten, cases in drie talen draag ik mijn steentje bij aan dit eerlijke verhaal.