Skip to content Skip to footer

5 MANIEREN VAN LOCATIEONAFHANKELIJK WERKEN

Locatieonafhankelijk werken, ook wel bekend als remote werken of telewerken, biedt de flexibiliteit om vanuit verschillende locaties te werken, zoals thuis, co-workingruimtes, koffiebars of tijdens het reizen. En dat kan op talloze manieren, afhankelijk van je vaardigheden, interesses en inzet. Hier zijn vijf manieren om in de praktijk eender waar ter wereld te kunnen werken. Gezellig werken in de hipste koffiespot in hartje Manhattan of vanuit je hangmat in de Malediven? You name it!

Wil jij locatieonafhankelijk werken? Hoe dat kan ontdek je hieronder 👇

Hoe kun je locatieonafhankelijk werken? Vijf winstgevende manieren:

1. Freelancen: Als je je een bepaalde vaardigheid eigen gemaakt hebt, zoals schrijven, grafisch ontwerp, webontwikkeling, vertalen of digitale marketing, kun je freelancen via platforms zoals Upwork, Freelancer of Fiverr. Ook kun je aan de slag als virtual assistant of VA voor verschillende bedrijven. Je kunt opdrachten aannemen van klanten over de hele wereld en wordt betaald voor je geleverde werk.

2. Online handel of e-commerce: Je kunt producten verkopen via platforms zoals Etsy, Amazon of verdeel ze via je eigen e-commerce website. Dit kan variëren van fysieke producten tot digitale goederen zoals e-books, cursussen of software. Canva is de ideale tool om vlot digitale producten mee te maken.

3. Affiliate marketing: een vorm van marketing waarbij je producten of diensten van andere mensen of bedrijven promoot via je website, blog of sociale media bijvoorbeeld door de creatie van content of product reviews. Voor elke verkoop die je verdient die jouw unieke affiliate link (stukje code die achter de link geplakt wordt) genereert, ontvang je een commissiepercentage.

4. Contentcreatie: Als je een krak bent in het maken van content zoals video’s, podcasts, blogs of sociale media content, kun je geld verdienen via advertentie-inkomsten, gesponsorde inhoud, donaties van je volgers of zelfs door betaalde premium content aan te bieden. Remember: durf jezelf te tonen, want authentieke, originele en snackable content spreekt mensen aan! En dat is wat je wil!

5. Online coaching: Als je expertise hebt op een bepaald gebied, kun je andere mensen helpen door online coaching aan te bieden. Dit kan variëren van business coaching, life coaching, of een specifieke niche, afhankelijk van je persoonlijke kennis en ervaring. Coaching kun je bijvoorbeeld aanbieden in de vorm van online cursussen of programma’s.

Stel realistische doelen voor een online inkomen

Momenteel worden sociale media zoals TikTok en Instagram overspoeld door mooie mensen met nog mooiere praatjes over hoe zij het deden: hun vaste baan inruilen voor een vrij en locatieonafhankelijk leven én snel en makkelijk online geld verdienen. En hoe ze moeiteloos in no time een miljoenenbusiness opgezet hebben. Houd er rekening mee dat als het te mooi klinkt om waar te zijn, ook vaak niet waar is. Er is niet zoiets als “overnight success“. Een online inkomen verdienen vergt tijd, doorzettingsvermogen en consistentie. Het is belangrijk om van bij de start realistische doelen te zetten. Groot dromen mag, maar knip je doelen op in kleinere stapjes om ze haalbaar te maken. Een helder marketingplan helpt je daarbij. Als laatste moet je bereid zijn te blijven leren en verbeteren. Start ermee en test via het principe van trial and error steeds nieuwe methodes!

Locatieonafhankelijk werken voor een magnetisch droomleven

Het succesvol implementeren van locatieonafhankelijk werken vereist discipline, goede communicatievaardigheden en de juiste technologische infrastructuur. Het stelt mensen in staat om een betere balans te vinden tussen werk en privéleven, maakt het mogelijk om talenten wereldwijd aan te trekken en kan de productiviteit verhogen door werknemers in staat te stellen te werken op een manier die het beste bij hen past.