Skip to content Skip to footer

SUBSIDIE VOOR VERTALING VAN DIGITALE BEDRIJFSCOMMUNICATIE

Droom je ervan om ook ten zuiden van onze taalgrens hoge toppen te scheren met je business? Of je zaak meteen internationaal op de kaart te zetten? Maar het prijskaartje houdt je telkens weer tegen. We hoeven er geen doekjes om te winden: het kost wel wat om je website, blogberichten, nieuwsbrieven of sociale media te laten vertalen door een getrainde professional. En zeker voor kleinere ondernemingen met of zonder webshop of KMO’s kunnen vertalingen een aanzienlijk deel van het budget opslorpen. Je voelt het goede nieuws vast al komen: er bestaat namelijk een subsidie voor vertaling van digitale bedrijfscommunicatie.

Subsidie voor vertaling

Deze subsidie kun je aanvragen bij Flanders Investment & Trade. Met dit ruggesteuntje wil FIT je financieel helpen bij de externe ontwikkeling én vertaling van digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie zoals:

– meertalige websites of webshops

– bedrijfsfilm

– sociale media uitgevoerd door externe specialisten zoals een freelancer of een agency

Voorwaarden

Zoals steeds het geval is met subsidies is er wel een addertje onder het gras. Het toepassingsterrein is namelijk duidelijk afgebakend. De subsidie voor vertaling is bijvoorbeeld niet van toepassing voor digitale internationale bedrijfscommunicatie in het Nederlands, printbrochures en flyers, inlassingen in printmedia, handleidingen en technische communicatie (de vertaling dient dus een duidelijk commercieel doel te hebben), bedrijfscommunicatie die intern tot stand komt, vertalingen zonder ontwikkelingscomponenten.

Verder zijn er nog wat bijkomende voorwaarden waaraan je aanvraag moet voldoen. De belangrijkste zijn: in het bezit zijn van een Belgisch ondernemingsnummer, volledig in orde zijn met de sociale en fiscale wetgeving, alle verbintenissen ten aanzien van FIT nageleefd hebben en naleven, geen financiële steun voor de vertaling ontvangen van een andere instelling of overheid, het FIT logo toevoegen aan je website of bedrijfsfilm,…

Hoeveel bedraagt de subsidie voor vertaling?

Standaard ontvangt je onderneming 1.500 EUR. Voor KMO’s die sedert 1 september 2005 minder dan 4 goedgekeurde subsidieaanvragen hebben bij FIT loopt de subsidie voor vertaling zelfs op tot 2.250 EUR.

Ben jij een ambitieuze ondernemer en droom je ervan internationaal te gaan met je producten of diensten? Zie ik je daar voluit ja knikken op een grotere afzetmarkt, meer klanten en meer omzet?  

Als Master in de Taal- en Letterkunde met 10 jaar ervaring in verschillende sectoren bouw ik met plezier mee aan je internationale droom. Dankzij professionele vertalingen van en naar Frans, Engels, Spaans en Portugees.