Skip to content Skip to footer

De 5 boeken die mijn leven veranderden

Lezen ontspant me. Ook zetten boeken van succesvolle (in de brede zin van het woord) mensen me vaak weer aan tot actie in mijn eigen leven. Daarom voor mij liever geen fictie, wel echte verhalen van echte mensen, die stralen. Ziehier mijn leesfavorieten op een rijtje.

Woman – Lucy Woesthoff

Lucy is wow. Ze is een actieve moeder van vier kinderen en mede-eigenaar van Dromenjager, het mediabedrijf achter onder andere kindermerken Woezel & Pip en Huggy Buddha. Stijlvol, vol diepgang en razend ambiteus, daar voel ik het klikken.

Ze schrijft over de magische band tussen vrouwen, die dwars door alle lagen en generaties gaat. Een connectie die leven en dood ver overstijgt. Haar schrijfdebuut Woman is een ode aan alle vrouwen. Eentje voor jou als je dieper wil graven in de kracht van het vrouw zijn.

Ongetemd leven – Glennon Doyle

Dit boek van Glennon Doyle kwam keihard binnen. Ze roept vrouwen op om op te komen voor zichzelf en voor wie ze echt zijn. Haar eigen traject verliep alvast hobbelig, maar ze vocht zich een weg doorheen alle tegenwind om te mogen zijn wie ze wil zijn. En te mogen liefhebben wie ze wil liefhebben. Bewonderenswaardig.

Happy Lifehacks 365 – Kelly Weekers

In het boek geeft Kelly je op een nuchtere manier oefeningen voor elke dag. Je gaat aan de slag met thema’s als vitaliteit, werk, liefde, vriendschap en jezelf. Praktisch en resultaatgericht.

Rich dad, Poor dad – Robert Kiyosaki

Het baanbrekend verhaal van Robert Kiyosaki, opgegroeid met twee vaders – de biologische vader (Poor Dad) en de vader van zijn beste vriend (Rich Dad) – biedt diepgaande inzichten in het verschil in mindset en benadering van geld tussen de twee.

De kracht van het boek ligt in de eenvoudige maar life-changing lessen over geldbeheer, investeren en het streven naar financiële onafhankelijkheid. Kiyosaki moedigt lezers aan om traditionele opvattingen over werk, onderwijs en het nastreven van rijkdom te heroverwegen. De focus ligt daarentegen op het opbouwen van activa, passieve inkomsten en het vermijden van schulden.

In essentie is dit boek meer dan alleen een financiële gids; het fungeert als een geleider voor persoonlijke groei en een radicaal andere kijk op succes. Het was voor mij een stimulans om mijn eigen money mindset onder de loep te nemen, voor het ontwikkelen van meer financiële intelligentie en het nastreven van een leven van overvloed en vrijheid.

Everything is figureoutable – Marie Furleo

Een krachtige mix van praktische adviezen, motiverende verhalen en diepgaande inzichten die me echt aan het denken gezet hebben.

Een van de meest impactvolle aspecten van het boek is de kerngedachte dat alles, werkelijk alles, op de een of andere manier op te lossen is. Het herinnert je eraan dat zelfs in de moeilijkste situaties er altijd een weg vooruit is, als je maar bereid bent om creatief te zijn en door te zetten.

Marie Forleo’s eigen levensverhaal en haar persoonlijke ervaringen voegen echt diepgang toe aan de boodschap van het boek. Haar oprechtheid en openheid over haar eigen strubbelingen maken haar advies des te geloofwaardiger en inspirerender. Het voelt alsof ze naast je staat, je aanmoedigt en je vertelt dat je het kunt, wat er ook op je pad komt.

Wat ik ook waardeerde aan “Everything is Figureoutable” is dat het niet alleen gaat over het vinden van oplossingen voor externe problemen, maar ook over het overwinnen van interne obstakels zoals twijfel, angst en perfectionisme. Marie moedigt lezers aan om de innerlijke stemmen die ons tegenhouden te negeren en in plaats daarvan te vertrouwen op onze innerlijke kracht en veerkracht. Voel je je overweldigd of loop je vast? Marie Furleo biedt een hernieuwd gevoel van vastberadenheid en optimisme om naar je uitdagingen te kijken. Zowel extern als intern.

Tot zover mijn persoonlijke boekentips! Altijd een voltreffer om te geven aan iemand die je graag ziet. Heb jij nog een boek dat ik echt moet lezen? Laat het mij hier vooral weten! Misschien verandert ook dat boek weer mijn leven!