Skip to content Skip to footer

TARIEVEN COPYWRITING: HOEVEEL KOST EEN COPYWRITER?

Laten we het over het kostenplaatje hebben. We deden even de test met Mister Google als het over tarieven van copywriters gaat. En het is niet min. Je krijgt zo’n 66.000 zoekresultaten als je de zoekterm ‘tarief copywriter’ ingeeft. Met ook nog eens monumentale verschillen in tarieven. Hoeft op zich ook niet te verbazen, want copywriters komen in allerlei pluimage. In dit artikel lees je hoe mijn tarieven tot stand komen.

Tarief copywriter voor ondernemers die hun business au sérieux nemen

Wil je ijzersterke teksten omdat je je business au sérieux neemt, een future-proof strategie beoogt en leads, klanten en omzet wil genereren? Verwacht je daarom dat de copywriter actief met je meedenkt, adviseert, kwalitatief schrijfwerk levert en als het even kan ook nog right in time? Dan is deze informatie voor jou. Ben je daarentegen op zoek naar een staaltje bandwerkcopy aan dumpingprijzen? Dan wordt het alvast niets tussen ons.

Tarief copywriter: transparantie voorop

Hoe heerlijk eenvoudig het ook zou zijn, een vast tarief voor copywriting bestaat niet. Copywriters kunnen factureren volgens volgende principes:

 • per woord/teken/regel. Niet ons ding, want dit prijssysteem beloont plompe mastodonten van teksten ten nadele van commerciële copy die kort, krachtig en explosief moet zijn.
 • per uur. Fixeer je niet op de zogenaamd ‘goedkope’ copywriters die €35 per uur vragen (vaak in bijberoep en minder bereikbaar, flexibel en gedreven). Een copywriter die €90 per uur vraagt, dubbel zo snel werkt en beter en resultaatgericht werk aflevert door opleiding en ervaring is de investering heus waard.
 • per dag. Een dagtarief is dan weer interessant voor vaste samenwerkingen op de langere termijn waarin de copywriter enkele dagen per week of maand voor je werkt.
 • per project. Je weet exact waar je aan toe bent met een all-in-prijs die je op voorhand overeenkomt op basis van de specificaties.

Ik behoor tot de club van de copywriters met een uurtarief, dagtarief of projectprijs, naargelang het specifieke project, de moeilijkheid, en de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Ik streef naar de hoogste graad van transparantie in mijn prijsstrategie met kant-en-klare offertes.

Glasheldere offertes op maat van jouw project

Omdat ieder project uniek is krijg je een offerte op maat op basis van de specificaties. Geef me een gedetailleerde omschrijving van de opdracht (inclusief de omvang van jouw eigen input, zoals relevante documentatie of (oude) teksten die je kan bezorgen als basis, referentie of bij wijze van voorbeeld) en je krijgt vliegensvlug een allesomvattende offerte, gebaseerd op een inschatting van de uren voor het:

 • in kaart brengen en verzamelen van de benodigde informatie;
 • structureren en analyseren van alle informatie;
 • brainstormen over de juiste angle en de tekstopbouw;
 • schrijven van de teksten;
 • correctieronde: verwerken van feedback;
 • opleveren van de definitieve tekst;
 • eventueel inhuren van derden (bijvoorbeeld een designer, vertaler of fotograaf).

De totaalprijs is de optelsom van de benodigde uren vermenigvuldigd met mijn uurtarief van 70 euro excl. BTW. Als je graag gedurende een bepaalde of onbepaalde tijd een dag of meerdere dagen per week of maand beroep wil doen op m’n taaldiensten, dan ben ik helemaal van jou voor al je copy aan een dagtarief van 560 euro excl. BTW.

Tarief copywriter – voorbeelden tarieven afgeronde opdrachten 

Onderstaande tabel is een leidraad van het tarief als we samen in zee gaan. De informatie is gebaseerd op totaalprijzen van opdrachten die ik in het verleden afgerond heb.

TekstsoortOmvangBenodigde infoMoeilijkheidPrijs (excl. btw)
Webteksten5 pagina’s herschrijvenPerfect aangeleverdLaag€ 560
SEO webteksten Hertalen Nederlands > Vlaams van 3 SEO webpagina’s van elk 950 woordenDoor mijLaag€ 700
Maandelijks blogartikel1000 woordenBriefing aangeleverdHoog€ 420
Naam, baseline en sloganBedenken van een naam, baseline en sloganDoor mijLaag€ 210
Webteksten5 pagina’sDoor mijHoog€ 1.330
Maandelijks blogartikel1200 woordenBriefing aangeleverd + deels door mijGemiddeld€ 245
Webteksten7 pagina’s gebaseerd op wireframesGrotendeels aangeleverdGemiddeld€ 1.190
Webteksten + DM-brief12 pagina’s + 1 pagina A4Door mijHoog€ 2.450
Kennisartikel10 stuks van 350 woorden o.b.v. aangegeven onderwerpenDoor mijGemiddeld€ 2.125
Publireportage300 woordenGrotendeels aangeleverdHoog€ 315
SEO-webtekstenkeywords analysis + 35 SEO pagina’s van 300 woorden per pagina Door mijLaag€ 3.090
Artikel2 pagina’s A4 (850 woorden)Via interview op locatieGemiddeld€ 765
Folder4 pagina’sAangeleverdLaag€ 350
Omwille van privacyredenen worden de bedrijfsnamen niet bekend gemaakt. Deze tarieven zijn excl. BTW.

Wat je mag verwachten…

 1. Delphine is queen of copy, maar de klant is koning, dus een tekst is pas af als jij tevreden bent.
 2. De prijs all-in. Dus ook alle correctierondes zitten in het tarief. Geen uit de kast vallende lijken dus.
 3. Wat ik doe, doe ik excellent of niet. Eventuele extra uren neem ik voor mijn eigen rekening.
 4. Omdat je levenslang kunt leren, volg ik met de regelmaat van de klok opleidingen, webinars en masterclasses in mijn vakgebied.
 5. Wil je na oplevering van de definitieve tekst toch nog een laatste puntje op de i zetten? My pleasure.
 6. Factuur betaald? Dan is de tekst niet meer van mij, maar volledig jouw eigendom.

Waar voor je geld

Een wervende tekst schud je niet zomaar uit je pen. Voordat ik 1 letter op papier zet, verdiep ik me in jouw bedrijf, doelgroep en tone of voice. Daarna zet ik de structuur van de tekst in ruwe lijnen op. Vervolgens werk ik de tekst tot in detail uit en wik en weeg ik ieder woord zorgvuldig voor de juiste flow. Uiteraard mag je verwachten dat ik marketingprincipes toepas om je target audience te raken en tot actie aan te zetten.

Goedgeschreven teksten verdienen zichzelf terug

Een bedrijf waarin jouw hart en ziel zit, verdient ijzersterke copy die lezers raakt en overtuigt. Simple as that. Weet dat copywriting een vak is. Mijn tarief als copywriter is gebaseerd op specifieke expertise en een jarenlange ervaring waarmee jouw business een flink duwtje in de rug krijgt. Wervende teksten schrijven voor ondernemers geeft mij zuurstof voor een content leven, iedere dag weer. Een win-win van jewelste dus!